Výživový doplnok Liquid Chlorophyll, chlorofyl z lucerny

Doplnok zdravej stravy Liquid Chlorophyll má v tráviacom systéme silne zásaditý účinok a môže byť prospešný pre ľudí, ktorí trpia reumatoidnou artritídou, pomáha odstraňovať telesné pachy, eliminuje zlý dych, zmierňuje bolesti v krku, zlepšuje krvný obeh, podporuje trávenie, znižuje únavu, má silné antibakteriálne a protizápalové vlastnosti, môže zlepšiť imunitné reakcie, optimalizuje a udržiava zdravie, odstraňuje mononukleozu. Medzi ďalšie prednosti patrí to, že zjavne posilňuje odolnosť buniek voči baktériám, stimuluje hojenie rán, pomáha zlepšiť peptické vredy a podporuje pravidelné vyprázdňovanie čriev.

Detoxikácia – slovo, s ktorým sa stretáme nie len v odborne zameranej literatúre, ale „valí“ sa na liquid-chlorophyll-1754_jpg_290x600_q85nás aj z populárnych časopisov. Jedným z účinných detoxikantov je Liquid Chlorophyll. Obsahujechlorofíny (chlorofylovej soli sodíka a medi), ktoré sú extrahované z lucerny a je koncentrovaným zdrojom „chlorofylu a“ a „chlorofylu b„. A nasleduje ďalšia otázka – čo je to chlorofyl? Je to zelený fotosyntetický pigment, ktorý sa nachádza vo väčšine rastlín, rias a cyanobaktérií (baktérie schopné fotosyntézy a produkcie kyslíka). Chlorofyl je nazývaný „tekutinou slnka„, pretože absorbuje energiu zo slnka. Chlorofyl sa nachádza v chloroplaste, charakteristických organelách rastlinných buniek. Jeho meno je odvodené zo starých gréckych slov: chloros = zelený a phyllon = list. Pigmenty sú chemické zlúčeniny, ktoré odrážajú iba určitej vlnovej dĺžky viditeľného svetla. Na svetelnej fáze fotosyntézy sa podieľajú tri druhy pigmentov: chlorofyly – zelené pigmenty, karotenoidy – zvyčajne červené, oranžové alebo žlté pigmenty a fytobiliny (pigmenty u siníc, červených rias). Všetky tieto pigmenty sa vyskytujú ako chromoproteiny (komplexy pigmentov a bielkovín), ktoré majú bielkovinovú a nebielkovinovej zložku.

V roku 1915 získal Dr. Richard Willstätter Nobelovu cenu za objav chemickej štruktúry chlorofylu, ktorú tvoria atómy uhlíka, vodíka, dusíka a kyslíka, obklopujú jednoduchý atóm horčíka (Mg2 +). Po pätnástich rokoch, v roku 1930, bol Nobelovou cenou odmenený Dr. Hans Fisher za odhalenie chemickej štruktúry hemoglobínu. Bol prekvapený, keď zistil, že je takmer rovnaká, ako je to u chlorofylu.

Je potrebné poznamenať, že chlorofyl nie je totožný s chlorofylínom. Chlorofylín je semisyntetická zmes solí sodíka a medi odvodené od chlorofylu. Počas syntézy chlorofylínu je atóm horčíka v jeho strede nahradený meďou a fytol (nenasýtený alkohol, ktorý je v podobe esterov obsiahnutý v chlorofyle) sa stráca. Na rozdiel od chlorofylu, ktorý je rozpustný v tukoch, je chlorofylín rozpustný vo vode. Vedci váhajú, či chlorofylvôbec vstupuje do krvného obehu. Molekula chlorofylínu je na druhej strane schopná cestovať po tele, pretože horčík v jej strede bol nahradený meďou. Meď rovnako ako železo v hemoglobín prenáša kyslík. V skutočnosti je molekula chlorofylínu takmer identická s hem molekulou v našej krvi. Chlorofylín je jedným z najsilnejších antioxidantov, ktorý bol kedy študovaný. Bolo dokázané, že chlorofylín môže laboratórne neutralizovať niekoľko fyzicky významných oxidantov a obmedzené informácie týkajúce sa štúdií na zvieratách ukazujú, že doplnky s chlorofylom môžu znížiť oxidačné poškodenia spôsobené chemickými karcinogény a radiáciou.

O prirodzenom chlorofyle je známe, že nie je toxický. Keď sa užíva perorálne, môže chlorofylín spôsobiť zelené sfarbenie moču alebo stolice alebo žlté alebo čierne fľaky jazyka. Nie sú známe žiadne informácie o predávkovaní.

Obsahuje: 15 mg chlorofylín (sódno-meďnatý chlorofylín pochádzajúci z lucerny)

Dávkovanie: 1 až 2 čajové lyžičky na 1,5 l nemineralizovanej vody denne, alebo podľa rady odborníka možno zvýšiť dávkovanie.

Upozornenie: Tento potravinový doplnok by sa nemal užívať v tehotenstve a pri dojčení.

Balenie: 473 ml

Viacej na stránke Lucerna siata.